Over Loetino

Loetino is een importeur en groothandel op het gebied van natuursteen, keramische tegels en – parket, mozaïek, vintage, wandtegels en buitentegels. Gevestigd in Schijndel, hebben wij een gevarieerd team medewerkers van jong tot oud en hebben we samen al meer dan 100 jaar ervaring in huis op het gebied van natuurstenen vloeren.

Loetino importeert vanuit de gehele wereld diverse tegels en natuursteen direct bij de bron. Brazilië, België, China, Frankrijk, India, Marokko, Italië, Spanje, Tunesië, Vietnam en Turkije zijn de landen waar Loetino direct bij de groeves en fabrieken haar tegels haalt.

Met verschillende soorten natuursteen en een breed assortiment aan keramische tegels voor zowel binnen- als buitengebruik, streeft Loetino er naar om aan elke wens van de klant te voldoen.

Loetino houdt continue meer dan 200.000 M² diverse natuursteen en keramische soorten op voorraad om de dealers in Nederland en België snel en effectief te kunnen leveren. Met een magazijnruimte van meer dan 3.000 M² wordt deze voorraad optimaal beheerd. Loetino vervoert door middel van eigen- en uitbesteed transport flexibel door geheel Nederland om de door de klant gevraagde leveringsvoorwaarden te voldoen.


Hoog in het vaandel staan flexibiliteit, service en continuïteit waarbij prijs niet uit oog verloren gaat. Door efficiënt in te kopen kunnen wij goede marges garanderen voor de diverse handelaren en dealers van Loetino. Dit alles gebeurt met de diverse medewerkers die persoonlijke contacten onderhouden met zowel de klant als de fabrieken in de wereld.

Ons breed scala aan tegels laten wij zien in onze showroom gevestigd op Duinweg 18 te Schijndel. Als importeur groothandel kunnen wij zowel de opdrachtgever als eindgebruiker in ontvangst nemen. In de showroom worden alle tegels getoond en kan men de partij aanschouwen.

Loetino Natuursteen en Keramiek